Cambrian Language Service08 - 641 95 15

Russell James

B.A, Dip. RSA, auktoriserad översättare

Russell, som har bott i stockholmsområdet sedan 1984, har lång erfarenhet som språkkonsult och började undervisa i engelska redan vid 18-års ålder under 70-talet på semesterkurser för fransktalande skolungdomar i Wales.

Russell har universitetsutbildning i svenska, tyska, franska och pedagogik, och har arbetat som språkkonsult i Tyskland, Storbritannien och Sverige i sammanlagt 16 år. I Sverige har han varit lärare och konsult åt företag och myndigheter, och undervisat i framför allt presentationsteknik, förhandlingsteknik och annan typ av färdighetsträning. Russell är också mycket aktiv som översättare, är auktoriserad från svenska till engelska, och översätter främst från svenska, tyska och franska till engelska. Han översätter allt från reklammaterial till handböcker och årsredovisningar. På fritiden sjunger han gärna i kör och är dessutom rent allmänt oerhört kulturintresserad.

Richard B. Lane

B.A.

Richard, som har universitetsutbildning i engelska från USA, började sin karriär som lärare under början på 60-talet i New York och har arbetat som språkkonsult i brittisk-engelska och amerikansk-engelska i Sverige ända sedan slutet av 60-talet.

Han undervisar alla som har behov och intresse av att förbättra sin engelska, från pensionärer till företagsledare. Richard har även arbetat mycket med översättningar från svenska till engelska. Han har specialiserat sig på redigering av texter, samt att översätta till amerikansk-engelska.

Artillerigatan 50 | 114 45 Stockholm | Tel. 08-641 95 15 | Fax. 08-641 95 15 | info@cambrian.se